Havutça; Ulusal Onur Zedelenmiştir”

Havutça; Ulusal Onur Zedelenmiştir”

Namık Havutça Wikileaks belgeleri ile ortaya çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ABD Büyükelçiliğine brifing vermesinin ulusal onuru zedelediğini söyledi.




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça Wikileaks belgeleri ile ortaya çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ABD Büyükelçiliğine brifing vermesinin ulusal onuru zedelediğini söyledi. Dönemin İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü'nün de haberim yok” açıklamalarını da değerlendiren Havutça, Türkiye ilginç bir devlet yönetim anlayışına doğru gidiyor.” dedi.


Ulusal Onur Zedelenmiştir”
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça Ulusal Kanal'da yayınlanan Satırbaşı programında Mustafa Kaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Wikileaks belgeleri ile ortaya çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ABD Büyükelçiliğine brifing vermesi ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Havutça, Türkiye'nin ABD tarafından yönlendirildiğinin açık bir kanıtı olduğunu söyledi. Havutça, Türkiye'nin 1919'da Büyük Atatürk'ün verdiği ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinden sonra ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen ve Lozan Antlaşmasıyla rüştünü kanıtlayan uluslar arası devletler ailesi içinde çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olarak onurlu yerini aldığını, Atatürk ve İnönü dönemlerinde tam bağımsız bir ülke olarak yönetildiğini, halkın büyük sıkıntılar çekmesine rağmen tam bağımsızlığından ödün vermediğini ifade ederek şöyle devam etti:

Türkiye'nin emniyet güçlerinin ABD Büyükelçiliğine Türkiye'nin ulusal onuru zedeleyen bir tarzda brifing vermesini bir yurttaşı olarak, tam bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ulusun ecdadı olarak bunu içime sindiremiyorum. Emniyet yetkililerinin neden böyle bir şeye gerek duyulduğunu, hangi bilgilerin verildiğini açık ve net bir şekilde kamuoyuna ortaya konması gerekmektedir” dedi.


Siz hangi ülkenin Başbakanısınız?”
Dönemin bakan ve emniyet genel müdürünün haberim yok” ile ilgili açıklamalarının nasıl değerlendirdiği sorusuna Havutça, 10 yıldır Türkiye'nin AKP iktidarı tarafından ilginç bir şekilde yönetildiğini söyledi. Havutça, Türkiye ilginç bir devlet yönetim anlayışına doğru gidiyor. Anayasa Mahkemesi üyelerinin telefonları dinleniyor,  Sayın Başbakan bilmiyorum diyor. Genelkurmay Başkanının telefonları dinleniyor Sayın Başbakan bilmiyorum diyor, hakimler ve savcıların telefonları dinleniyor hatta ana muhalefet partisinin genel başkanımızın telefonları dinleniyor sayın başbakan bilmiyorum diyor. Hatta Sayın Başbakan benim bile telefonum dinleniyor diyor. Siz hangi ülkenin başbakanısınız. Siz ne yaparsınız? Bu ülkede yürütmenin başı, en yetkili makamda değil misiniz? İçişleri Bakanlığı sizin emrinizde değil mi? Emniyet Genel Müdürlüğü sizin emrinizde değil mi? Böyle bir devlet yönetimi anlayışı olabilir mi? Sayın Başbakan'ın talimatı olmadan bu ülkede bir kuşun bile uçması mümkün değildir” dedi.

Havutça, CHP olarak Türkiye'nin Türk halkının ulusal çıkarları doğrultusunda yönetilmediği konusunda çok açık ve net endişelere sahibi olduklarını söyledi. Havutça, Bunları üst üste koyduğunuzda Türkiye'nin ulusal bütünlüğü üniter yapısı, ABD'nin verdiği talimatlarla şekillendirildiği, Türkiye'de ulusalcı güçlerin, halkın çıkarlarını savunan güçlerin tavsiye ve büyük bir saldırı içerisinde olduğu, Ergenekon diye ne olduğu bilinmeyen bir örgüt yaratılarak Türk halkının gerçek çıkarlarını savunan emperyalizme karşı duruş sergileyen ulusal bağımsızlığı savunan baskı altına alındığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli